Logotype for Focus NordicLogotype for Focus Nordic
Den største distributøren av fotografiske produkter i Europa.

Om Focus Nordic

Noen ord om oss

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus.

Selskapet ble stiftet i januar 2010 etter fusjonen av Focus Trading AB, Westheimer AS og Aronsen AS. Vårt hovedkontor og lager ligger i Gøteborg, Sverige, med salgskontorer i Danmark, Norge, Finland, Baltikum og Polen. Focus Nordic AB har en estimert omsetning på rundt 55 millioner Euro.

Historie

Focus Nordic ble opprettet gjennom en sammenslåing av Westheimer AS i Danmark, Focus Trading AB i Sverige og Aronsen AS i Norge. Alle tre selskapene var store i sine respektive land også før sammenslåingen som skjedde 1. januar 2010.

Westheimer AS ble grunnlagt i 1955 av Paul Westheimer, som var en av de første som importerte japanske kameraer til Europa. Hovedmarkedet var i ca. 50 år Canon og Minolta. Men antall varemerker vokste raskt, spesielt når sønnen Mikael Westheimer overtok roret.

Focus Trading AB startet i 1984 av Thomas Wernbo. Det hele startet i Mullsjø med salg av projeksjonsduker, men også her vokste antall produkter og varemerker raskt, og flytting til Gøteborg ble et naturlig steg.

Aronsen AS of Norway i Norge ble grunnlagt i 1989 av Knut Aronsen, men navnet Aronsen har vært ett av de mest velkjente og etablerte i den norske fotobransjen helt siden slutten av 50-tallet.

I sammenslåingen inngikk også Focus Image Nordic OY, som de tre selskapene eide sammen. Det finske salgsselskapet ble grunnlagt i 2007.

I 2012 startet Focus Nordic salg på Island. I 2013 startet Focus Nordic salg i de Baltiske landene. I 2016 startet Focus Nordic salg i Polen.

Business Concept

Vår forretningsidé er å ha en effektiv distribusjon av varer direkte fra eget lager, og levere de beste produktene til forhandlere i hele regionen. Ved store kjøp forhandles de beste prisene, både på produkter og frakter.

I vårt mål om å være en komplett leverandør har vi for øyeblikket over 60 forskjellige varemerker representert. I disse inngår kameraer, videokamera, objektiver, kikkerter og øvrig fototilbehør. Vi kjennetegnes av personlig engasjement, kompetanse og fleksibilitet.

Business Social Compliance Initiative

Focus Nordic legger vekt på gode og rettferdige arbeidsvilkår og streber etter å holde en god sosial kontakt med våre leverandører.

Gjennom vårt medlemskap i Amfori BSCI slutter vi oss til organisasjonens etiske “kjøreregler”. Den skal blant annet sikre at leverandørene respekterer menneskelige rettigheter og følger gjeldende lover og forskrifter.

For oss som importør og agent er det viktig at de produktene vi selger er fremstilt på en etisk, sosial og miljømessig forsvarlig måte. Takket være samarbeidet med Amfori BSCI får vi større muligheter til å iverksette de krav vi stiller til våre leverandører.

Business Social Compliance Initiative er et tverrfaglig samarbeid mellom i hovedsak europeiske handelsforetak. Over 600 foretak er nå medlem og bruker felles etiske “kjøreregler”, som har som mål å forbedre arbeidsvilkårene og den sosiale situasjonen hos medlemsforetakets leverandører.

Miljøarbeid

Focus Nordic er medlem av den landsomfattende organisasjonen for innsamlings- og resirkuleringssystemer for elektronikk og batterier. (Du kan lære mer om disse organisasjonene ved å klikke på linkene under.)

Vi prøver også å redusere bruken av papir og unødvendig emballasje. Dette gjøres f.eks. ved at flere og flere fakturaer og brev/korrespondanse sendes ut via e-post. Vårt lagerpersonale jobber også for å minimere unødvendig emballasje, resirkulere materialer der det er mulig, og bruke papir i stedet for plast som beskyttelse.

E-handel

Focus Nordic var tidlig ute i bransjen da vi allerede i 2003 gjorde det mulig for våre kunder å legge ordre online. Alle registrerte kunder i hvert land har tilgang til å se hele vårt produktsortiment, priser og lagersaldo, og de kan legge ordre online. I 2018 har vi tatt et nytt steg med vår nyutviklede plattform som forenkler kundens besøk, og tilbyr en rekke nye funksjonaliteter.

Teknologier som EDI tillater oss også å integrere med kunder, leverandører og andre partnere på en effektiv måte, som sparer både papir og administrasjon, og gir generelle forenklede prosesser.