Focus Discover – ny kikkertserie med eksotisk glass

Publisert:

Kikkertene i den nye Focus Discover-serien er ikke bare robuste og lette å bruke, en svensk oppdagelse skjuler seg også i glasslinsene og bidrar til deres høye brytningsindeks og kikkertenes enestående optiske ytelse.

Kikkertserien vil bli premierevist på IWA Outdoor Classics 2019 messen i Nürnberg 8.-11. mars.


Da den svenske kjemikeren Carl Gustaf Mosander i 1839 lykkes med å isolere grunnelementet Lantan, et mykt sølv-hvitt metall som er en del av Lantanid-serien i det periodiske systemet, ante han ikke at oppdagelsen hans 180 år senere skulle benyttes til høyteknologiske applikasjoner. Lantanoksyd brukes nemlig i dag til å forbedre de optiske egenskapene hos blant annet fiberoptiske kabler og glasslinser i objektiv, medisinsk utstyr, samt den nye kikkertserien Focus Discover!


Lett å bruke og god å bære

Lantan kommer fra det greske lanthanein, som betyr å ligge skjult. En passende beskrivelse for den ytelsen som skjuler seg i de diskret designede, men også elegante Discover-kikkertene. Serien kommer med fem modeller; 10x50, 12x50, 10x42, 8x42 og 8x32. Med andre ord finnes det en kikkert med riktig kombinasjon av forstørrelse og lysstyrke for de fleste bruksområder.

For å gi en så kompakt og lett konstruksjon som mulig uten å ofre noe på optisk kvalitet, bruker Discover-kikkertene takkantprismer. Det gjør dem enkle å ta med i ryggsekken, og utmerket som følgesvenn for aktiviteter i skog og mark. De er dessuten meget robuste, med grepvennlig gummiarmering som beskytter mot slag og støt, samt et vanntett hus fylt med nitrogen som hindrer kondens på innsiden av linsene. Disse kikkertene klarer å henge med på de tøffeste eventyrene!

De store okularene med en diameter på hele 25mm, samt den lange toppunktavstanden (21mm for 8x42 og 10x50) gjør det behagelig å se i en Discover-kikkert, også for de som bruker briller. Et stort fokuseringshjul gjør også at fokusjusteringen går raskt og enkelt. For brukere som er engasjert i fugletitting eller jakt er Discover-kikkertenes store synsfelt en stor fordel, noe som gjør det enkelt å finne og følge objekter som beveger seg i terrenget eller over himmelen.


Optikk i toppklasse

Like viktig som det letthåndterlige formatet og de gode brukeregenskapene er Discover-seriens enestående optiske kvalitet. Focus Lantanid-glass og høykvalitets BaK-4 prismer gir ekstremt god lysgjennomgang, samtidig som fasekorrigert optikk bidrar til korrekt fargegjengivelse. Avansert, flerlags antirefleksbehandling på samtlige glassoverflater leverer en skarphet og glans som normalt bare finnes i betydelig dyrere modeller.

Hadde Carl Gustaf Mosander fortsatt vært i live ville han vært stolt over hva hans oppdagelse har betydd for optikkindustrien – og ikke minst for Focus Discover-kikkertene!


Focus Discover 8x32

En fantastisk smidig allroundkikkert som til tross for sin lave vekt på bare 548g har meget god optisk ytelse og et synsfelt på hele 138m ved 1000m avstand (7.9°).

Focus Discover 8x42 | 10x42

Passer like godt for jegere, fugletittere og naturelskere av alle slag, med en lysstyrke som fungerer både til daggry og skumring.

Focus Discover 10x50 | 12x50

Kikkerter med høy forstørrelse for de små detaljene eller de lange avstandene. Med en frontlinse på hele 50mm er de lyssterke til tross for sin høye forstørrelsesgrad.Priser og tilgjengelighet:

De nye kikkertene i Focus Discover serien begynner å leveres i april.

Priser:

  • 8x32: Ca.pris: kr 2.699,- ink. mva.
  • 8x42: Ca.pris: kr 2.849,- inkl. mva.
  • 10x42: Ca.pris: kr 2.899,- ink. mva.
  • 10x50: Ca.pris: kr 3.399,- ink. mva.
  • 12x50: Ca.pris: kr 3.449,- ink. mva.


For ytterligere informasjon, kontakt: hans.bergquist@focusnordic.se

Tagger: focus, discover, kikkert, focus nordic, Pressrelease