Antall produkter i handlevognen

NiSi lanserer filtersystem for speilløse kameraer!

Publisert:

Med den kompakte filterholderen M75 og squarefilter i 75mm størrelse tilbyr NiSi et helt nytt filtersystem skreddersydd for mindre typer kameraer og objektiv.

Natur- og landskapsfotografi har lenge blitt assosiert med stort og tungt kamerautstyr som, samtidig som det gir høy bildekvalitet, ofte kan være tungvint å bære med seg. Flere og flere fotografer oppdager imidlertid muligheten til å spare både vekt og plass i kameravesken ved å velge et speilløst utstyr med mindre og lettere kamerahus og objektiv.

Det nye 75mm filtersystemet fra NiSi er tatt fram spesielt for disse fotografene. Det er skreddersydd for objektiv med mindre filterfatninger (opptil 67mm), og gir en betydelig besparing i både størrelse, vekt og pris sammenlignet med 100mm filtersystem.


Omfattende system og smarte filterholdere

Nisi 75mm-systemet er omfattende allerede fra start og inkluderer ND-filter av ulik tetthet, graderte ND-filter og filter for nattfotografering. Grunnlaget for systemet er den nye filterholderen NiSi M75 som er laget av samme lette men sterke aluminium som brukes i flykonstruksjoner. Holderen har 67mm filtergjenge og er betydelig mindre enn tilsvarende for 100mm systemet, NiSi V5 Pro. Den kan roteres 360 grader og er designet slik at filtrene er enkle å feste og avmontere, samtidig som de også sitter godt i de gummibelagte sporene.

NiSi M75 arver også den smarte og unike løsningen for bruk av polarisasjonsfilter som først ble introdusert i NiSi V5-holderen. På baksiden av holderen er det et lite hjul som brukes til å rotere filteret for å justere effekten. Et spesialdesignet, tynt polarisasjonsfilter av meget høy kvalitet er inkludert sammen med filterholderen, og monteres som en integrert del av den. Man kan velge mellom to versjoner av polarisasjonsfilteret; standardversjonen og en spesiell ”Landscape” versjon som gir kraftigere filtrering av polarisert lys, og dermed også høyere fargemetning i eksempelvis løvverk og blå himmel. Selvfølgelig går det også utmerket å bruke M75-holderen uten polarisasjonsfilter hvis man ønsker det.


Ikke bare liten – men også økonomisk

NiSis M75-holdere er ideelle for speilløse kamerasystem basert på APS-C- eller Micro Four Thirds-sensorer (eksempelvis Sony A6000-serien, Fujifilm X, Canon EOS M, Olympus og Panasonic G-serien), men passer også fullformatobjektiv hvis filtergjenge ikke er større enn 67mm. I 75mm-systemet finnes adapterringer med alle gjengestørrelser mellom 40,5mm og 62mm, og det kan brukes på objektiv med brennvidder ned til 11mm ultravidvinkel for APS-C (eller 8mm for Micro Four Thirds) uten risiko for at bildene skal få mørke hjørner.

NiSi 75mm-filtrene og M75-holderen gir ikke bare en besparing i plass og vekt sammenlignet med 100mm-systemet. Mindre materialforbruk gir også en betydelig lavere kostnad for de ulike delene, noe som innebærer at flere fotografer har råd til å investere i et høykvalitets filtersystem.

NiSis squarefilter er laget av optisk glass av høyeste kvalitet og har avansert flerlags antirefleksbehandling, samt nano-coating som avviser støv og fett og gjør at regndråper perler av uten å etterlate spor på filteroverflaten. ND- og GND-filtrene er dessuten utstyrt med IR-coating som garanterer at bildene får helt nøytral fargegjengivelse, også ved meget lange lukkertider.


NiSi 75mm-systemet inkluderer:

  • NiSi M75 filterholdere – leveres med polarisasjonsfilter, 67mm adapter og veske
  • 4 stk. ND-filter i størrelse 75x80mm (ND8, ND64, ND1000, ND32000)
  • 8 stk. graderte ND-filter (GND) i størrelse 75x100mm med ulike overganger
  • NiSi Natural Night filter for nattfotografering. Størrelse 75x80mm
  • 8 stk. adapterringer fra 40,5 til 62mm


For ytterligere informasjon, kontakt: lasse.ericsson@focusnordic.se