alt=""

Husk meg
alt=""

Om foretaket

Om oss

Focus Nordic er Nordens største distributør av fotoprodukter. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Effektiv drift og logistikk, brukervennlig nettbutikk, høy kunnskap og gode betingelser fra bransjens viktigste produsenter og leverandører er filosofien vår. Gjennom store innkjøp for hele Norden kan vi forhandle fram de beste prisene på både produkter, frakter m.m. I vår streben etter å være så komplette som mulig har vi i dag 80 ulike varemerker, hvorav et stort antall er ”hardware” som kameraer, videokameraer, objektiv og kikkerter. Målsetningen er at Focus Nordic skal preges av en familiær ånd med personlig engasjement, kompetanse og fleksibilitet.

For en produsent som vil inn i Norden finnes det knapt en bedre samarbeidspartner. Med et lager for hele Norden og over 20 selgere i feltet, når vi effektivt ut til et marked med ca. 25 millioner innbyggere.

Våre kunder består av foto, web og elektronikkforhandlere over hele landet. Hos oss kan du kjøpe alt på ett sted, få levert alt i én pakke, og på én faktura. Vi leverer varer til konkurransedyktige priser på en rask og effektiv måte.

Vår styrke ligger i vår kompetanse. På vårt salgskontor vil du finne foto-interesserte medarbeidere som kan svare deg på dine spørsmål og veilede deg til beste kjøp.

Du finner mer informasjon om Focus Nordic Group på vår internasjonale nettside: www.focusnordic.com

Focus Nordic logo

Historie

Focus Nordic ble opprettet gjennom en sammenslåing av Westheimer A/S i Danmark, Focus Trading AB i Sverige og Aronsen AS i Norge. Alle tre selskapene var store i sine respektive land også før sammenslåingen som skjedde 1. januar 2010.

Alle tre selskapene hadde også en lang historie
Westheimer A/S ble grunnlagt i 1955 av Paul Westheimer, som var en av de første som importerte japanske kameraer til Europa. Hovedmarkedet var i ca. 50 år Canon og Minolta. Men antallet varemerker vokste raskt, spesielt når sønnen Mikael Westheimer overtok roret.

Focus Trading AB startet i 1984 av Thomas Wernbo, som nå er VD i Focus Nordic. Det hele startet i Mullsjø med salg av projeksjonsduker, men også her vokste antall produkter og varemerker raskt, og flytting til Gøteborg ble et naturlig steg.

Aronsen A/S i Norge ble grunnlagt i 1989 av Knut Aronsen, men navnet Aronsen har vært ett av de mest velkjente og etablerte i den norske fotobransjen helt siden slutten av 50-tallet.

I sammenslåingen inngikk også Focus Image Nordic OY, som de tre selskapene eide sammen. Dette finske salgsselskapet har nå vært virksomt i snart fire år og har en fantastisk vekst.

Focus i dag

Focus Nordic AB har en beregnet omsetning på ca. 50 millioner euro. Med visse nasjonale forskjeller representeres bl.a. følgende varemerker: PENTAX, Panasonic, Tamron, Kodak, Metz, Nissin, Focus, Hähnel, Lowepro, Transcend, Gorillapod, Steiner, Ilford m.fl.

E-handel

Som registrert forhandler har du mulighet til å se priser, lagersaldo og legge bestillinger online her på focusnordic.no. Focus var tidlig ute i bransjen da vi allerede i 2003 gjorde det mulig for våre kunder å legge ordre online. I 2010 tok vi enda et skritt videre med vår nyutviklede Nordiske og for konsernet felles nettplattform som forenkler kundens besøk, og tilbyr en mengde nye funksjonaliteter.