alt=""

Husk meg
alt=""

Pressemeldinger

2017-12-19

Mer stabile bilder med Kenko VcSMART

Pressrelease image

Med Kenkos nye bildestabiliserte kikkerter kan man endelig få oppleve hva virkelig skarphet innebærer. Stort synsfelt og kompakt format er andre fordeler.


Alle som har brukt en kikkert med høy forstørrelse vet hvor vanskelig det er å holde den tilstrekkelig stille for at man skal kunne skille fine detaljer i det man ser. Ved den minste bevegelse på hendene både hopper og rister bildet. Bevegelsen leder ikke bare til et utydelig bilde, i lengden er det også trettende for øynene.

De nye kikkertene Kenko VcSMART 10x30 og 14x30 løser dette problemet en gang for alle. Disse kompakte og lette kikkertmodellene er nemlig utstyrt med optisk bildestabilisering som forhindrer både små vibrasjoner og større bevegelser, og gir en perfekt bildeopplevelse. Man kan i ro og fred studere detaljer i landskapet, teksturen i fjærdrakten hos fugler eller lese skilt på lang avstand, uten ekstra støtte for å holde kikkerten stille! Dessuten er teknikken avslappende for øynene.

Enkel i bruk

Kenkos bildestabiliseringsteknikk, som bygger på bruk av en gyro og et to-akset gimbaloppheng av selve kikkertprismet, kan kompensere bevegelser med en helling helt opp til ±3°. Stabiliseringen manøvreres enkelt med en On/Off-knapp og drives av et CR2 litiumbatteri som holder til 12 timers uavbrutt bruk. Glemmer man å slå av funksjonen, skrur kikkerten seg av selv etter 10 minutter for å spare batteri.

Begge kikkertversjonene har okularer med justerbar øyeavstand (14 mm), og et uvanlig stort synsfelt – hele 91 m på 1000 meters avstand for 10x30 modellen og 77 m for 14x30. Nærgrensen er kun 3,5 meter. Avansert flerlags antirefleksbehandling gir høy lysgjennomgang, nøytral fargegjengivelse og forhindrer forstyrrende reflekser. Gummiarmering på utsiden beskytter mot slag, støt og slitasje, og gir et godt grep. De vridbare øyemuslingene har justering i fire trinn som gjør det enkelt å tilpasse kikkerten til sitt eget syn, og fungerer også hvis man bruker briller.

Med sitt kompakte og lette format (veier kun 515 gram) er Kenko VcSMART helt enkelt fantastisk nyttige kikkerter for alt fra fugletitting, jakt og naturopplevelser til sport og konserter. Eller for å oppleve en ordentlig krystallklar stjernehimmel!


Pris og levering:

De nye Kenko-kikkertene får leveringsstart i januar 2018 og vil koste:

  • Kenko VcSMART 10x30: Ca.pris: kr 8.995,- inkl. mva.
  • Kenko VcSMART 14x30: Ca.pris: kr 9.995,- inkl. mva.


For ytterligere informasjon, kontakt: hans.bergquist@focusnordic.se

Fordeler Kenko VcSMART

  • Bildestabilisering gir et rolig og stødig bilde, og mulighet til så skille ut flere detaljer
  • Kan brukes i lengre perioder uten at man blir sliten i øynene
  • Større synsfelt enn hos andre sammenlignbare kikkerter
  • 14 mm øyeavstand og enkel justering
  • Lett og kompakt
  • Robust gummikledning som gir et godt grep


Spesifikasjoner

Kenko VcSMART 10x30 Kenko VcSMART 14x30
Prismetype: Takkantprisme Takkantprisme
Forstørrelse: 10x 14x
Objektivdiameter: 30mm 30mm
Antirefleksbehandling: FMC FMC
Synsfelt på 1000m: 91m 77m
Synsfelt i grader: 5,2° 4,4°
Øyeavstand: 14mm 14mm
Nærgrense: 3,5m 3,5m
Stabiliseringsområde: ±3° ±3°
Batteri: CR2 CR2
Batterikapasitet: 12 timer 12 timer
Størrelse 147x51x124mm 147x51x124mm
Vekt: 515g 515g

More info

Nyhetsarkiv