alt=""

Husk meg
alt=""

Pressemeldinger

2017-09-15

Tamron annonserer ny 100-400mm telezoom for fullformat

Pressrelease image

Etter store suksesser med de tidligere tele-zoomene 150-600mm og 70-200mm f/2.8 kommer nå en tredje modell; Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD. Bildestabilisering, rask AF og lav vekt er noen av fordelene.


Tamron meddeler at sortimentet av tele-zoomer kommer til å utvides med et nytt spennende objektiv. Nye Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD tegner ut fullformat men veier tross sitt respektable brennviddeområde bare drøyt halvparten så mye som den populære 150-600mm G2. Nærmere bestemt 1115 gram, noe som gjør objektivet til det letteste i sin brennviddeklasse. Objektivet kan også brukes på kameramodeller med APS-C-sensor og gir der en bildevinkel tilsvarende ca. 150-600mm.


Doble prosessorer for maksimal ytelse

Tamrons nye super-telezoom er både elegant og robust med et hus delvis av metall (magnesiumlegering). Det er også konstruert for å kunne tåle en viss mengde fuktighet. Frontlinsen har et fluorine-belegg som avviser vanndråper, fett og smuss og gjør det lett å tørke av og holde rent.

Innebygget bildestabilisering (VC, Vibration Compensation) gjør det mulig å frihåndsfotografere med objektivet, også i dårlige lysforhold. Når det er så mørkt at bildet krever stativ finnes det et Arca Swiss-kompatibelt stativfeste å kjøpe som tilbehør. I likhet med de siste premiumobjektivene fra Tamron har også Tamron 100-400mm Di VC USD doble mikroprosessorer som gir maksimal ytelse for både bildestabilisering og autofokus. Sistnevnte drives av en ultralydmotor (USD, Ultrasonic Silent Drive) som stiller fokus raskt og med høy nøyaktighet.


Opptil 560mm med konverter

Den avanserte optiske konstruksjonen inneholder blant annet tre linser av ED-glass som bl.a. forhindrer kromatisk aberrasjon (fargebrytningsfeil). Tamrons overflatebehandling eBand-coating reduserer effektivt reflekser, slik at bildene får maksimal kontrast og fargemetning.

Trenger man enda mer tele enn 400mm kan man bruke Tamrons 1.4x telekonverter TC-X14 sammen med den nye zoomen. Brennviddeområdet blir da 140-560mm.

Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD er også kompatibelt med tilbehøret Tamron Tap-in Console. Dette tilbehøret gjør at brukeren selv kan finjustere objektivets autofokus og bildestabilisering (via en pc), samt utføre firmware-oppdateringer.


Pris og levering

Pris og leveranseinfo kommer senere i høst.


For ytterligere informasjon, kontakt:
karsten.rath@focusnordic.dk


Oppsummering Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD

  • Tegner ut fullformat men kan også brukes med APS-C-kameraer
  • Bildestabilisering (VC) for større frihet til å fotografere på frihånd
  • Ultralydsmotor (USD) gir stille og rask fokusering samt mulighet til manuell finjustering
  • Doble prosessorer for maksimal ytelse hos AF og bildestabilisering
  • Værsikret hus, delvis i metall for premium følelse
  • Frontlinse med fluorine-behandling som avviser vann, fett og støv
  • Avansert optisk konstruksjon med ED-linser og eBand Coating gir høy bildekvalitet ved alle brennvidder
  • Stativfeste finnes som tilbehør (Arca Swiss-typ)
  • Kompatibel med 1.4x telekonverter Tamron TC-X14
  • Mulighet til å oppdatere firmware og finjustere AF og VC med Tamron TAP-in Console

More info

Nyhetsarkiv